+380971854058 +380952704335     м. Львів, вул. Шота Руставелі, 13/19  

Речь идет о туристическую визу, которая оформляется без приглашения от друзей / родственников и других резидентов ЕС (информация будет полезна тем, кто собирается в самостоятельное путешествие по Европе, то есть без участия туристических фирм).

 

Первая (главная) проблема в самостоятельном получении визы возникает, когда ищешь: «виза в Польшу / Италии / Германии» или «шенгенская виза».



Увидите кучу агентств, визу делают за деньги, но ничего не гарантируют или туроператоров, которые в довесок продают свои туры. В результате основная работа сводится к тому, чтобы найти именно сайт посольства / визового центра, а не информацию о том, куда бы пристроить и так не лишние деньги. Все остальное - дело техники (при наличии средств), а если точнее, ответственного отношения к сбору необходимых документов.

 

Информация в данной статье относиться к получении однократной шенгенской визы.

В то же время, если вы хотите получить многократную шенген визу (и не тратить лишнего времени) - лучше обратиться к профессионалам www.vizy.eu

 

Страны-участники Шенгенской зоны

Австрія,Бельгія,Угорщина,Німеччина,Греція,Данія,Ісландія,Іспанія,Італія,Латвія,Литва,Люксембург,Мальта,Нідерланди,Норвегія,Польща,Португалія,Словаччина,Словенія,Фінляндія,Франція,Чехія,Швейцарія,Швеція,Естонія.

Выбирайте без предрассудков ту страну, которая является целью предстоящего путешествия (в которой проведете больше времени). Италия, так Италия.

Франция - так Франция.

Необязательно концентрироваться на той стране, в которую (по слухам) легче получить визу.

Если же вы планируете посетить несколько стран шенгенского соглашения, причем время на каждую примерно равный - оформляйте документы в ту, которую планируете посетить первой.

Весь процесс сводится к следующему:

1) сбор необходимых документов заявителем

2) подача заявки / запись на интервью в посольстве / визовом центре

3) через 2 недели - забрать паспорт с визой.

У каждого посольства / визового центра процесс идет по-своему, о чем необходимо обязательно убедиться на сайте посольства / визового центра. Чем внимательнее ознакомитесь с требованиями и чем лучше их выполните, тем вероятнее получение визы. Если выполнить все требования посольства, причин отказать в визе просто не будет.

Посольство цікавить тільки три моменти:

·          Чи є особа, що перетинає кордон тим, за кого себе видає (і з тією чи метою, яку декларує);

·          Чи повернеться на батьківщину;

·          Чи вистачить фінансових можливостей, щоб повністю оплатити перебування в цій країні;

Причини побоювання зрозумілі: жодна країна не хоче ще більше нелегальних емігрантів, злочинців.

Перелік документів у різних посольств схожий (за рідкісним винятком).
Документи, що подаються в посольство можна розділити на такі групи:

Ідентифікація особистості:
1. Закордонний паспорт + копія (з копіями всіх попередніх віз — якщо такі є)

2. Національний паспорт (+ копія), необхідний переклад на англійську мову *

3. Анкета (в принципі вона стандартна для країн шенгенської угоди), відмінності якщо і є, то вони не значні. — Можна скачати на сайті посольства / візового центру

4. Дві фотографії паспортного зразка (одна клеїться на анкету)

Укорінення / гарантія повернення:
(Іншими словами, що Вам є навіщо повертатися на Україну)
5. Довідка з роботи (необхідний переклад на англійську мову*). Деякі, наприклад італійське посольство, вимагає завірену копію трудової книжки. Якщо Ви є приватним підприємцем, то зазвичай потрібно подавати свідоцтво про реєстрацію + копію звітів за останній період.
Існує думка, яке дуже люблять підтверджувати турагенства, що для відкриття шенгенської візи необхідний конкретний рівень зарплати. Це відверта неправда. Ваша зарплата може бути мінімальною, головне, щоб у Вас були гроші на перебування в країні відповідні встановленої норма “фінансового забезпечення”, а це підтверджують вже зовсім інші документи.
Якщо Ви відчуваєте, що даний пункт недостатньо міцний з точки зору “вкорінення”, то його можна підтримати інформацією про майно, але це зовсім не обов’язково.

6. Зворотний квиток підтверджує Ваш намір повернуться і його вимагає більшість посольств / візових центрів.

Також плюсом вважається наявність інших віз і відсутність відмов (вони означають, що ви саме турист, а не нелегальний емігрант), але те, що віз немає не може бути достатньою підставою для відмови, при всіх інших виконаних умовах.

У країнах СНД існує думка, що незаміжнім дівчатам без дітей у видачі віз відмовляють. Це міф. Якщо всі інші вимоги дотримані: є квитки, бронь готелю, робота (нехай і з малою з/п), і достатнє “фінансове забезпечення”, то відмовити з такої причини не можуть. Це дискримінація.

Прописка не грає абсолютно ніякої ролі в отриманні візи. В ЄС не знають, що це таке.

Фінансові гарантії:
7. Авіаквитки (оплачений транспорт) в обидві сторони
8. Заброньований готель (доводить, що вам є де жити).
9. Довідка з банку (необхідний переклад на англійську мову *) — виділено, тому що це найважливіший пункт, який в кінцевому підсумку визначає, отримає дана людина візу чи ні. В принципі, довідку з банку можна замінити іншими видами фін. забезпечення, але на сьогоднішній день — це найзручніший спосіб підтвердити, що у Вас є гроші на поїздку.
Норма необхідної на перебування суми у кожного посольства своя. З цього питання треба звіритись з інформацією на сайті посольства. Це може бути 45-70 євро на людину на добу. Крім того, для груп (двоє і більше подорожуючих) або для неповнолітніх норма фінансового забезпечення може зменшуватись.
При розрахунку своїх коштів на поїздку потрібно враховувати, що в цю вартість не входять авіаквитки.
Крім того, потрібно стежити, щоб обраний готель відповідав цій сумі. Неможливо чекати позитивного результату, якщо вартість проживання в готелі перевищує можливості.
10. Крім того, для підтвердження фінансових можливостей, посольство / візовий центр часто вимагають (або рекомендують) надати довідку про рух коштів по рахунку за останні три місяці (необхідний переклад на англійську мову *). Це робиться насамперед для того, щоб убезпечити себе від фальшивих довідок і карткових балансів-одноденок. Якщо у Вас невелика офіційна з / п і не було шенгенських віз, то рекомендується надати таку довідку в будь-якому випадку.
Банківський рахунок — не єдиний спосіб довести платоспроможність. Для отримання візи багато хто купує тревел-чеки.
11. Медична страховка — без неї одержання візи неможливо. В залежності від побажань, можливо оформити страховку за меншою ціною та меншим наповненням, чи якіснішу, з набагато більшим переліком страхових випадків та кращим процесом надання медичної допомоги. Стахівку для візи можна замовити через наш сайт.

Підтвердження мети поїздки:
12. План подорожі (як підтвердження мети) — мало де вказаний цей пункт, тому як броня готелю, авіаквитків і категорія візи говорять самі за себе, але в FreeTravel вважають цей пункт обов’язковим.
Він відповідає на всі питання клерка про мету поїздки — а це означає, що ви заявляєте: “Я їду не працювати або займатися незаконними справами, я їду дивитися пам’ятки”. Крім того, якщо ви плануєте відвідати далеко не одне місто, а прилітаєте і відлітаєте з різних країн, він роз’яснить схему Вашого пересування.
План повинен бути таким, щоб читався одним швидким поглядом.

Документи подаються не раніше, ніж за три місяці до поїздки, але мінімальний час оформлення візи — два тижні. Так що подавати заявку потрібно за два місяці (найсміливіші — можуть за місяць). В деякі посольства заявки подаються по інтернету, в інші їх потрібно подавати з документами особисто — про все це потрібно уважно почитати на сайті.

* ПЕРЕКЛАД документів для посольства / візового центру. Всі документи, що подаються до посольства повинні бути перекладені на англійську мову.
Переклад завіряти нотаріально не потрібно, а також не обов’язково робити професійний переклад. При достатньому рівні володіння мовою перевести свої довідки з роботи можна самому.
На деяких необов’язкових документах його можна написати згори олівцем (наприклад, на довідці з банку про рух грошових коштів за останні три місяці).

І ще одне  найважливіше: документи повинні містити правдиву інформацію.
Маленька з / п? Вказуйте її (довідка з роботи необхідна не для підтвердження соціального статусу, а вказує на вкорінення на батьківщині);
Ви взагалі працюєте фрілансером і не можете підтвердити жодне місце роботи? Напишіть листа із зазначенням причин, підтвердіть слова рухами по рахунку за останні три місяці — півроку.
Їдете до Італії? Оформляйте шенген в італійському візовому центрі.
Найпоширеніше бажання “нахімічити” це “схеми показати більше грошей, ніж маєш” — це і купівля тревел чеків, і поповнення рахунку в останню хвилину …
Однозначно, краще не брехати. Країни шенгенівської зони — безумовно не найдешевші як для подорожей, так і для проживання, просто потрібно заздалегідь подбати, щоб гроші на їх відвідування … були.

 

Перелік візових центрів у Львові:

 

1)  Польський візовий центр 

 м. Львів, вул.. Садова, 2а +38 050 117 90 53, +38 032 242 45 64

сайт: http://www.polandvisa-ukraine.com/OWest_Ukraine.html

ВАЖЛИВО:  Громадяни, що бажають отримати візи до Польщі, а отже бажають зареєструватись на подачу документів до Пункту Прийому Візових Анкет (ППВА) у Львові, Івано-Франківську та Ужгороді, повинні, насамперед, оплатити сервісний збір. Оплата сервісного збору може бути здійснена у будь-який філії ІДЕА банку або КРЕДО банку, що знаходяться у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Попередня оплата сервісного збору здійснюється виключно у відділеннях вищевказаних банків.

2) Візовий центр Німеччини  

м. Львів, вул. Братів Міхновських, 23 

сайт: http://www.germanyvac-ua.com/contactus.html

3) Візовий центр Австрії

Львів, вул. Братів Міхновських, 23 

сайт: http://www.austriavisa-ua.com/lvivcentre.html

 

3) Візовий центр Литви          

  м. Львів, вул. Братів Міхновських, 23 

сайт: http://www.vfsglobal.com/lithuania/ukraine/contactus.html

 

4) Візовий центр Греції          

м. Львів, вул.. Садова, 2а

сайт: http://www.greecevisa-ukraine.com/contact_us.html

 

5) Візовий центр Бельгії         

м. Львів, вул. Братів Міхновських, 23 

сайт: http://www.belgiumvac-ua.com/ukraine/

 

6) Візовий центр Болгарії      

м. Львів, вул.. Садова, 2а

сайт: http://www.bulgariavisa-ukraine.com/contact_us.html

 

7) Візовий центр Хорватії      

м. Львів., вул. Братів Міхновських, 1

сайт: http://www.vfsglobal.com/Croatia/Ukraine/contact_us.html

 

8) Візовий центр Італії            

м. Львів, вул.. Шептицьких, 26

сайт: http://www.italyvms.com.ua/ru/content/117.htm

 

9) Візовий центр Данії             

м. Львів., вул. Братів Міхновських, 1

сайт: http://www.denmarkvac-ua.com/Ukrainian/lvivcentre.html

 

10) Візовий центр Фінляндії   

м. Львів., вул. Братів Міхновських, 1

сайт: http://visa.finland.eu/Ukraine/Ukrainian/lvivcentre.html

 

11) Візовий центр Іспанії        

м. Львів., вул. Братів Міхновських, 1

сайт: http://www.espvac-ua.com/ukrainian/lviv.html

 

12) Візовий центр Швеції      

м. Львів., вул. Братів Міхновських, 1

сайт: http://www.swedenvisa-ua.com/lvivcentre.html